Monday, March 28, 2011

Blogoscars 2010 - Best Picture

Στο πλαίσιο ενός γενικότερου μπάχαλου, χωρίς να είναι διακριτά τα όρια που αφορούσαν σε eligible movies, έτος παραγωγής ή την «υποχρέωση» εξόδου στις ντόπιες αίθουσες (καταπατώντας έτσι κάθε σημασία ύπαρξης γραφείων διανομής και κινηματογραφικής προβολής), η ελληνική blog-όσφαιρα αποφάσισε, οριακά καθυστερημένα, να τιμήσει τις ταινίες που αγάπησε μέσα στο 2010, ψηφίζοντας τα δικά της... blogoscars.

Το σημαντικότερο δίδαγμα που αφήνει πίσω της αυτή η ψηφοφορία, τελικά, δεν είναι τα αποτελέσματα ή η διαμόρφωση και το ranking των λιστών, αλλά το γεγονός ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες μάλλον είδαν την πλειοψηφία αυτών των φιλμ... στο σπίτι, ανακηρύσσοντας σε μεγάλο νικητή ουχί το σινεμά, αλλά τις ίντσες, τα media players, τα torrents, το full HD, το laptop ή ένα remote control που ελέγχει και εξουσιάζει, πλέον, την Τέχνη, για να μη σου πω και τη ζωή την ίδια (το original «Funny Games» μας ανοιγοκλείνει το μάτι για ακόμη μια φορά...).

Η σειρά (όπως και στις λίστες που ακολουθούν) είναι αξιολογική:

Scott Pilgrim vs. the World
Enter the Void
Tron: Legacy
Exit Through the Gift Shop
Toy Story 3
The Social Network
Thirst/Bakjivi
Let Me In
True Grit
Attenberg
Get Him to the Greek
El Secreto de sus Ojos/The Secret in Their Eyes
Piranha 3D
Animal Kingdom
Machete
Shutter Island
The Fighter
The King's Speech
Black Swan
Easy A

4 Comments:

Blogger Ιωάννης Moody Λαζάρου said...

"το γεγονός ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες μάλλον είδαν την πλειοψηφία αυτών των φιλμ... στο σπίτι, ανακηρύσσοντας σε μεγάλο νικητή ουχί το σινεμά, αλλά τις ίντσες, τα media players, τα torrents, το full HD, το laptop".

Εύστοχος, Ηλία. Αν και είμαι μεγάλος φαν της σκοτεινής αίθουσας, απ'τη στιγμή που μας κατέκλυσαν τα multiplex, ευτυχώς που υπάρχουν τα torrents και τα rapidshare, για να δούμε παγκόσμιο σινεμά κι όχι προκάτ τηλεοπτικά φιλμάκια.

11:29 PM  
Blogger Rebelli0n said...

Ποσο αστείο θα είναι να βγει μέσα στην τριάδα των blogoscars το Scott Pilgrim που πάτωσε σε εισπράξεις. Την είδα σε αιθουσα με αλλους δύο μόνο.

3:57 AM  
Blogger Hellboy said...

Εμένα δεν μου φταίνε τα μούλτιπλεξ. Ίσα ίσα, στην Πάτρα πριν τα μούλτιπλεξ ή το μούλτιπλεξ τώρα είχαμε ελάχιστες και ως επί το πλείστον κακές αίθουσες. Αυτό που μου φταίει είναι η τιμή του εισιτηρίου, η καθυστερημένη προβολή ταινιών και ώρες ώρες η απουσία ποικιλίας.

ΥΓ
Όταν ελεήσουν να φέρουν το Attenberg θα μου χει φύγει η κάψα να το δω ή θα έχει βγει στο ίντερνετ...

1:46 PM  
Blogger cinemad said...

Με τις σερβιέτες που βγήκανε για καλύτερες ταινίες, έληξαν άδοξα τα #blogoscars. Του χρόνου... βία και νοθεία!

http://www.vasilakos.org/?p=2849

1:34 PM  

Post a Comment

<< Home