Thursday, September 06, 2007

Planet Terror [4/5]

Διαρροή στρατιωτικού χημικού όπλου μετατρέπει τους κατοίκους μιας μικρής πόλης του Τέξας σε ζόμπι. Και, όπως παραδοσιακά επιβάλλεται, μια ανεκδιήγητη ντουζίνα αμόλυντων αναζητά τρόπους διαφυγής.

Το αδελφάκι του ταραντινικού «Death Proof», εκ του παρανοϊκού project του «Grindhouse», προκαλεί τόσο γέλιο που παραλύει το σαγόνι, αρκεί ν’ ανήκετε στην ευγενή μερίδα θεατών η οποία αρέσκεται στη σπλατεριά β΄ διαλογής. Ύμνος κανονικός στο genre, με την απέχθεια να γράφεται απ’ άκρη σε άκρη στην οθόνη και τα ευρήματα να σου πετάγονται από παντού τυλιγμένα στ’ άντερα, το «Planet Terror» φέρνει στο μυαλό από «Τα Ζόμπι δεν Είναι Χορτοφάγα» μέχρι τα πλείστα όσα ακατονόμαστα που ούτε οι μανάδες των μπάσταρδων σκηνοθετών τους δε θέλουν να ενθυμούνται και δε σέβεται καν τη στοιχειώδη σεναριακή του συνοχή όταν, μέσα στον όλο πανικό, κάνει ένα σάλτο προς τη επόμενη μπομπίνα, έχοντας στείλει μυαλά και δευτερεύοντες ρόλους στα κάγκελα!

Στο πλαίσιο του fun, η ταινία του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ... δέρνει τον αδόξαστο! Επί της ουσίας (λέγε με και καλλιτεχνικό επίπεδο, για να μην παρεξηγηθούμε), όμως, το κομμάτι του Ταραντίνο υπερτερεί. Ο πρώτος νοιάζεται αποκλειστικά για το στιλάκι, ο δεύτερος έχει το ταλέντο και τα κότσια να γεννά το στιλ. Γι’ αυτό και ο Ροντρίγκεζ δε διστάζει να σου πάρει και τους... όρχεις (κυριολεκτικά!), ώστε να μη σου αφήσει περιθώρια για παράπονα. Και, πιστέψτε με, από την πρώτη στιγμή που θα δείτε τη Ρόουζ ΜακΓκάουαν σε pole-dancing κουνήματα και με μαύρο δάκρυ ασορτί, μέχρι την ένθεση του οπλοπολυβόλου αντί για κάτω άκρο, η μετάβαση μοιάζει με τυφλοσούρτη προς τον παράδεισο της ένοχης απόλαυσης. «No more dead bodies for daddy tonight»; Ρε, άιντε σπίτι σου κι άσε μας να το χαρούμε!

Planet Terror [2007] / για το CINEMaD & το mftm

2 Comments:

Blogger dark tyler said...

Αυτό, μάλιστα! Όσο ο Κουέντιν προσπαθούσε να βρωμίσει τους στυλιζαρισμένους διαλόγους για να ταιριάζουν με το πνεύμα της βολικά καθαρής κόπιας από ένα σημείο κι έπειτα, ο Ροντρίγκεζ λίγο παραδίπλα γύριζε το αληθινό grindhouse σκουπίδι. Δεν μας έμεινε άντερο!

Fun fact/True story: Ο Freddy Rodriguez (στην καλύτερη απόδωση Bruce Willis μετά τον ίδιο τον Bruce Willis) έχει μόλις παραδώσει μερικά από τα πιο κακογραμμένα δείγματα διαλόγου προς την αγαπημένη του, αυτή έχει απαντήσει εξίσου επίπονα, σκάει το δαχτυλίδι που βρισκόταν στο μπουφάν όλο αυτό τον καιρό, αρχίζει το σεξ, καίγεται η κόπια, ο Ροντρίγκεζ κεντάει κι εμείς φυσικά έχουμε ψοφήσει στο γέλιο! Και ξαφνικά αππό πίσω ακούγεται τυπάκος να φωνάζει: "Σσσσστ! Τι θα γίνει πια? Έτσι θα πάει η ταινία?"

Dude, το Zodiac το έπαιζε στη δίπλα αίθουσα. :P

5:37 AM  
Blogger TripleZombie said...

den to syzito... kaliteri ora to eidame tin ora tou imitelikou tis elladas... mia xara emeis kai 2 zeygaria kai eixame lythei... apisteyto gelio freddy rodriguez theos kai rose mia zoi gavles... exo kai ego ena periergo fun fact.. to therino pano epaize simpsons kai epeidi i kantina einai pao eida 10 lepta... paidia milame den gelage kaneis!!! stis pio asteies sekans!!! eleos...

2:44 PM  

Post a Comment

<< Home